Министерство на енергетиката разследва спор между Албена и Енерго-Про

На 17-ти май от „Енерго-Про“ се жалваха, че не са допуснати от представители на курортния комплекс до повреда по подземна кабелна линия между трафопостовете „Фиш-фиш” и „Звезда”.

Министерство на енергетиката разследва спор между Албена и Енерго-Про

Във връзка получени сигнали за възникнал спор между "Албена" АД и "Енерго–про България" ЕАД, екип на Министерството на енергетиката, ръководен от зам.-министър Николай Николов извършва проверка на място на техническите съоръжения, разположени на територията на курорта. Към момента експертният състав на енергийното ведомство направи обход на двa трафопоста, между които се намира повредена подземна кабелна линия. Проверката на експертите продължава.



С оглед защита интересите на потребителите на електрическа енергия и осигурявани безпроблемното протичане на настоящия летен туристически сезон в курортния комплекс, МЕ ще извърши документална и техническа проверка в "Албена" АД и "Енерго-про" България ЕАД. Зам.-министър Николай Николов бе категоричен, че в рамките на своите компетенции, Министерството на енергетиката ще направи необходимото за гарантиране сигурността на енергоснабдяването и експлоатацията на електрическите съоръженията в курортния комплекс.