Трима добричлии ще участват на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис

В периода 21 юли – 02 август в Лос Анжелис, САЩ, ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс.

Трима добричлии ще участват на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис

Лос Анжелис ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Чрез спорта, Световните летни игри'2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.




Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23 атлети на възраст от 8 до 38 години в 10 спортa – лека атлетика, бадминтон, плуване, боче, тенис на маса, вдигане на тежести, голф, джудо, ролери и конна езда .

Българските общини, приели декларацията "Достъп до спорт за хората с интелектуални затруднения", получиха възможността за участие в разпределянето на квотите за участие в Световните летни игри, като поемат партньорски ангажименти към подготовката своите атлети.

Днес е получено официално потвърждение на Организационния комитет на Световните игри, че Община Добрич ще бъде представена с трима атлети – Мирослав Радославов Енчев и Елица Веселинова Димитрова - голф и Радослав Иванов Радев - вдигане на тежести. Радослав и Елица са потребители на Дневен център за възрастни с увреждания, а Мирослав е работил една година в социалните услуги в Добрич по Програма ”Нови възможности за заетост” на Дирекция ”Бюро по труда”.