Ясни са участниците в битката на бандите в първия ден на рок феста в Каварна

Три български, три румънски, една гръцка и една руска банди излизат на сцената на Kavarna Rock на 26 юни.

Ясни са участниците в битката на бандите в първия ден на рок феста в Каварна

След три кръга битки журито на  Jagermeister - Battle of the bands в състав Звезди, Митко Кърнев и Кирил Божков избра софийската банда Full Circle и lieVeil от Варна.



Заедно с тях на сцената ще излязат и миналогодишните участници от Downer Kill (Пловдив), които загубиха битката с AURA (Румъния) само с два гласа, но организаторите от Bulgarian Live Music решиха да ги компенсират с участие и тази година.

Поради силния интерес и голямата конкуренция в Румъния, тази година ще видим три банди от северната съседка във финалния етап на конкурса - AN THEOS, Hatemode и Shifting.

Към тях ще се присъединят Sorrows Path (Гърция) и Wild Child (Русия), които ще допълнят международния характер на конкурса.

Двете групи, които спечелят битката на бандите на 26 юни, отново ще забият в Каварна в следващите два дни и ще имат уникалния шанс да излязат на една сцена с легенди като Within temptation, Kamelot, Twisted Sister и Hammerfall.

Всички, които дойдат още на първата фестивална вечер в Каварна, ще могат да се насладят освен на Jagermeister - Battle of the bands и на песни на Dream Theater и Metallica, изпълнени от Dream Theater Tribute и Hammerhead.