155 години от първото честване на празника на Светите братя Кирил и Методий в Добрич

Програмата за честванията на 11 май започва в 9 часа с полагане на цветя на паметната плоча на първото взаимно училище в Добрич и шествие на ученици и учители на Основно училище „Стефан Караджа“ и полагане на цветя пред паметника на революционера, по повод 175 години от рождението му. Цветя на плочата ще поднесат и възпитаниците на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

155 години от първото честване на празника на Светите братя  Кирил и Методий в Добрич

Те ще направят шествие до паметника на светите братя, където от 10 часа започва общоградско тържество. Гост на тържеството ще бъде Кристалина Георгиева - заместник-председател на Европейската комисия и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси. От 10.30 пред паметника започва патронния празник на Хуманитарна гимназия. Ще бъде връчена наградата на името на Ивайло Петров.



От 11 часа, зала „Възраждане“ на Художествената галерия се открива изложбата „Посланията на паметта. Иван Кършовски – между сабята и перото“. В същата сграда от 11.30 ще се състои литературно четене на възпитаници на гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

От 14 часа, в началото на Градски парк „Св. Георги“ те ще направят демонстрации по карате и волейбол. В същия час, на сцена в парка започва музикално-театрален-танцов спектакъл (хепанинг) на ученици, родители и партньори на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ по повод патронния празник на училището.