Открит урок по водно спасяване се проведе в Добрич

19 курсисти на БЧК – Добрич демонстрираха днес своите умения по водно спасяване в басейн „Русалка“

Открит урок по водно спасяване се проведе в Добрич

Откритите уроци се провеждат на разменно домакинство между черноморските области, съобщи директорът на Областния съвет на Български Червен кръст - Добрич д-р Артюн Еринозов. Заниманията днес наблюдаваха специалисти по водно спасяване от Варна, Бургас и Националния съвет на БЧК в София. Демонстрационните уроци са разделени в 2 части – медицинска под ръководството на д-р Мариян Ананиев и водно-спасителна дейност с инструктор Петър Андреев.




"Това е практика на нашата организация и ежегодно по време на курсовете се провеждат открити уроци, за да си сверим часовниците. По време на тези демонстрации ние самите като обучителна организация и инструктори взаимстваме техники и новости" - сподели Андреев.


В момента в БЧК – Добрич се провеждат 3 курса по водно спасяване – 2 за басейн и един надграждащ за море. В тях участват общо около 30 души. Преди месец завърши първото за годината обучение, с което курсовете стават 4. Изпитните дати са от 7 до 10 май, съобщи д-р Еринозов. Дотогава Червен кръст – Добрич ще е обучил над 50 водни спасители. Те ще се насочат предимно към Албена и останалите плажове и басейни по Северното Черноморие.