Яне: Цецка псува като каруцар

Лидерът на РЗС Яне Янев обвини шефката на парламента, че си служи с груб, каруцарски език. Псувните и цинизмите й пък били по-пикантни дори от тези на лидера й Борисов.

Яне: Цецка псува като каруцар
Лидерът на РЗС Яне Янев даде да се разбере, че има записи на шефката на парламента Цецка Цачева, в които тя „си служи с груб, каруцарски език”.

Псувните и цинизмите й са изключително колоритни и доста по-пикантни от тези на Борисов и Фидосова” се казва в съобщение на РЗС до медиите.

Партийната изява беше провокирана от признанието на Цачева в сутрешния блок на бТВ, че от телефонните й разговори няма да изскочи „нищо пикантно или жълто”.

Под въздействието на алкохолния градус Цачева си служи с толкова цветни аморални словоблудства, че Ваньо Тановите изблици ще изглеждат като от детската градина” се казва още в съобщението на РЗС до медиите. В него партията на Яне Янев обявява, че с поведението си Цачева уронва престижа на парламента. От РЗС са категорични, че няма да допуснат да бъде петнено името на българския парламентаризъм.

Хората на Яне Янев опровергават и думите на Цачева, че общува с министрите само по повод законопроекти и по време на парламентарния контрол.

„По подобие на други свои колеги тя оказва недопустимо въздействие над членове на изпълнителната власт, държавната и общинска администрация” пишат от РЗС.

В партията на Янев признават, че Цачева не заслужава да бъде тяхна мишена, но са твърдо решени да стигнат до край и да покажат „капацитета” на парламентарист № 1.