Добричлията Тихомир Михайлов за осми път стана национален шампион, класира се за световното за бармани

Тихомир Михайлов отново доказа, че е най-добрият барман в България.

Добричлията Тихомир Михайлов за осми път стана национален шампион, класира се за световното за бармани

XXV Национално състезание за бармани, организирано от Българската асоциация на барманите, се проведе през изминалите два дни в София. То излъчи двамата шампиони на страната за 2015 година, в двете основни дисциплини - класика и флеър. При първата се оценяват единствено качествата и вкуса на коктейлите, докато при втората освен това се гледат и артистичните умения, сръчността и креативността на участниците при направата на напитките.



Шампион на България на флеър отново е добричлията Тихомир Михайлов. Това е неговата осма титла от първенството на страната -  след като преди това спечели през 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 и 2014 година.

Първото място го класира за участие на Световното първенство за бармани.

За първи път престижният форум ще се проведе в България - през есента в София.

Тихомир Михайлов е участвал досега 7 пъти на световни първенства за бармани. През последните 4 години той неизменно се класира сред най-добрите на планетата в конкуренцията на всички национални шампиони на флеър. Добричлията записа девето място на световното в Полша през 2011 година, четвърто в Китай през 2012 година, трето място и бронзов медал в Чехия през 2013 година и шесто миналата година в ЮАР.