Започват обработки срещу кърлежи

Ежегодно дезакаризацията на територията на град Добрич започва в края на месец април или началото на месец май.

Започват обработки срещу кърлежи

И тази година Община град Добрич има сключен договор за дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост с „Дезинфекционна станция Добрич“ ЕООД.

В тази връзка Община град Добрич информира гражданите, че на 27, 28 и 29 април започват регулярните обработки срещу кърлежи в Централната градска част, около детски площадки и Градски парк „Свети Георги“.



Обработките ще стартират в утринните часове след  7.00 - 7.30 часа. За да бъдат успешни обработките, са необходими благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност. При наличие на тези обстоятелства, обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия.

Въпреки всички мерки, предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да вземат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия. Незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или Бърза помощ.