Започва номинирането за Националната литературна награда „Йордан Йовков“

Тази година тя ще бъде връчена на 20 ноември в Добрич за десети пореден път. Това е естествен израз на почитта на добруджанци към големия творец и желание за стимулиране на съвременния литературен процес и културна среда.

Започва номинирането за Националната литературна награда „Йордан Йовков“

„Във всяка моя работа мисълта ми е в Добруджа. Там е моят пейзаж, там са героите ми. Аз с всичките си спомени и цялото си сърце принадлежа на Добруджа."



През ноември в Добрич ще се проведат Националните литературни празници „Йордан Йовков“, посветени на 135 години от рождението на класика на българската литература. Кулминация в честванията е връчването на Националната литературна награда „Йордан Йовков“, учредена през 1970 г. от Община Добрич. Наградата се връчва на пет години на тържествена церемония и удостоява автори със значителни художествени постижения в духа на посланията на Йовков и принос в националната литература.

Съгласно Статута на Националната литературна награда „Йордан Йовков“, процедурата по връчването й, и съпътстващото я отличие, е открита. Номинации могат да бъдат депозирани в срок до 31 август 2015 г.: Община град Добрич – За НЛН „Йордан Йовков“, ул. „България“ № 12, 9300 Добрич; e-mail: kultura_dobrich@abv.bg