Избраха общински председател на ЕНП - Добрич

Мария Капон: Със смяната на модела "Кой", дойде моделът "Свой"

Избраха общински председател на ЕНП - Добрич

На проведеното общинско събрание на Единна народна партия в Добрич за председател е избран Ради Радев. Той е роден в Добрич, живее тук, завършил е Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" - Варна, работи като капитан на кораб. Радев е избран за председател на ЕНП - град Добрич, но до сформирането на областна организация на партията той ще отговоря и за целия регион.



В момента всички в Народното събрание са на трапезата на това управление, реална опозиция в парламента няма, затова и нашата роля - да сме извънпарламентарна опозиция е изключително голяма, смята председателят на ЕНП Мария Капон. Ние сме категорично против това правителство, заяви тя. Според Мария Капон моделът "Кой" е заменен от модела "Свой". Това управление е компромис от корпоративни интереси, от желание за власт и назначения, заяви тя. Няма как да очакваме нещо да се случи в икономиката ни, когато министър на икономиката е първият турист в държавата - справката показва, че министър Лукарски изобщо не стой в страната, коментира Мария Капон.

Според председателя на ЕНП туристическият бранш е изправен пред много сериозно предизвикателство - да промени визията си за регионите, от които идват туристи в България. Мария Капон смята, че отливът на руските туристи може да се компенсира с достигане до китайския пазар. Китайските туристи търсят основно чиста природа, а ние можем да им я предложим, освен това е погрешно е да се смята, че това са бедни клиенти, коментира тя. Съветвам Министерството на туризма да направи адекватната държавна подкрепа, за да привлечем китайски туристи в България, допълни Мария Капон.