Тошевските младежи с бюджет от 15 000 лева

Общински младежки съвет Генерал Тошево се срещна със зам. – кмета на Община Генерал Тошево Георги Георгиев и Началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт” Надежда Колева.

Тошевските младежи с бюджет от 15 000 лева

Повод за срещата бе приемането на годишния бюджет на младежите за 2015 година, който възлиза на 15 000 лв.   


След като бяха приветствани за инициативата от ресорния зам.-кмет младите съветници представиха отчет за дейността си. Председателят на Общински младежки съвет Виктория Василева представи финансов план по предвидените прояви за настоящата година, като изрази надежда, че Общинското ръководство отново ще подходи с разбиране  и ще съдейства за всяко тяхно мероприятие. Акцент в календарния план на младежите ще бъдат обмяната на опит с други младежки парламенти от страната, организиране на благотворителни концерти и хепънинги, информационни кампании.


Общински младежки съвет Генерал Тошево е структура, която вече десет години представлява интересите на младите хора пред институциите на местно ниво. Разполага със собствен бюджет в рамките на общинския финансов план и реализира начинания в областите на образованието, спорта, околната среда и изкуството.      

Същевременно на дискусията бяха обсъдени гласуваните средства в Бюджет 2015 на Община Генерал Тошево, заделени за Център за работа с деца, младежки дейности и спорт. През тази година извънучилищното заведение ще може да разчита на бюджет от над 95 000 лв., като в това число влизат и средствата по изпълнение на Постановление 36/20.02 на Министерски съвет в размер 15 000 лв. За младежки дейности в общината са предвидени 25 000 лв., а за спортните клубове - 90 000 лв.