Звездите на родната атлетика с титли в Добрич

За четвърта поредна година лекоатлетическият турнир "Академик" се проведе в Добрич.

Звездите на родната атлетика с титли в Добрич

В зала "Добротица" Ваня Стамболова постави национален рекорд в бягането на 400 метра с препятствия. Тя записа време от 58.48 секунди в дебюта на дисциплината в България. Резултатът на Ваня Стамболова е трети в света за всички времена.


В Добрич Андриана Бънова покри норматива за участие на европейското първенство в зала през март в Прага. Тя записа 14.10 метра на троен скок. Състезанието бе успешно и за съпруга й Георги Иванов. Националният рекодьор хвърли гюлето на 20.41 метра, с което лекоатлет номер 1 на България за 2013 и 2014 година взе поредния си златен медал от турнира "Академик" и също покри норматива за участие на европейското. Първа при жените на гюле пък стана Радослава Мавродиева.

Силвия Дънекова бе най-бърза на 1500 метра, изпреварвайки Моника Георгиева и добричлийката Радосвета Симеонова от клуб "Добруджа 99", която се окичи с бронзовия медал от турнира "Академик".

В бягането на 60 метра титлата при жените завоюва Инна Ефтимова, а при мъжете – Георги Георгиев.

В четвъртък и петък в зала "Добротица" в Добрич ще бъдат излъчени националните шампиони по лека атлетика за момичета и момчета, юноши и девойки младша възраст. В събота и неделя пък ще се проведат републиканските първенства за старша възраст, мъже и жени.