Двама мъже и една жена обсъждат в ГЕРБ за президент

Обсъжданите кандидатури за президент на ГЕРБ са двама мъже и една жена. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на управляващите Искра Фидосова, след консултации при президента за предстоящите избори, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Двама мъже и една жена обсъждат в ГЕРБ за президент
Фидосова отказа да уточни подробности около обсъжданите кандидатури с аргумента, че още е рано. ГЕРБ продължава да настоява местните и президентските избори да се проведат на 23 октомври. Мотивът на управляващите е, че най- малкото на местните избори ще има балотажи и докато се обработят резултатите ще стане около 10 ноември.

Ако се отсрочат изборите за след 23 октомври резултатите ще бъдат обявени в началото на декември, а този месец е много натоварен, тогава се гледа и бюджетът в парламент, разясни Фидосова. Президентът Георги Първанов й е казал, че след консултациите с останалите партии ще прецени за коя дата да насрочи изборите. По думите на Фидосова той не е имал забележки към предложенията на управляващите за членове на ЦИК. ГЕРБ предлага за председател Красимира Медарова, която е съдия в Софийския апелативен съд. Сред останалите кандидатури за ЦИК на мнозинството са юристът Бисер Троянов, Валентин Дейкинов, Мая Андреева, Емануил Христов.