Над 65 фирми са заявили участие на Борсата за семена до момента

Очаква се на откриването да присъства Десислава Танева – министър на земеделието и храните

Над 65 фирми са заявили участие на Борсата за семена до момента

На 3-ти февруари Добрички панаир АД за 21-ви пореден път ще открие календара на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение „Борса за семена и посадъчен материал“. Официалното откриване е предвидено за 10 часа в СК „Простор“ - Добрич. Форумът ще продължи до 7-ми февруари.



През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2015г.

10 дни преди откриването на изложението над 65 фирми от страната и чужбина  са заявили участие. Този форум се е утвърдил като  своеобразен център както за излагане на българската продукция така и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци. Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентоспособни на пазара.

Наред с предлагането на семена, посадъчен материал и торове, на изложението ще бъде представена и селскостопанска техника. През дните на изложението фирми от агро сектора ще представят най- новите си машини.

Както всяка година изложението е обвързано със съпътстваща програма. В рамките на изложението ще бъдат връчени и традиционните награди на Добрички панаир АД.