Спрягат Стоичков за треньор на Барса

Клубът търси треньор за втория отбор на Барселона и Камата е сред вариантите за поста.

Спрягат Стоичков за треньор на Барса
Христо Стоичков е в списъка на кандидатите да застанат начело на втория отбор на Барселона, съобщава каталунския вестник „Спорт".

Тимът в момента се ръководи от Луис Енрике, но той наскоро обяви, че напуска след края на сезона, въпреки че договорът му е до 30 юни 2012 г.

Клубът търси треньор за Барселона Б, който добре познава философията на клуба и може да следва вече начертана линия за развитие на талантите, които да подхранват първия тим.

Освен Стоичков сред кандидатите са други две легенди от поколението на Камата, Хосе Мари Бакеро, който в момента е наставник на полския Лех, водещият юношеските гарнитури на тима Серхи Бархуан и Хуан Карлос Унсуе, който дълго време работеше в школата на Барса, а през този сезон дебютира като старши треньор начело на Нумансия в Сегунда.

Според изданието нито един от посочените в момента не може да поеме поста и заради това ръководителите на Барса имат и резервен списък с имена - Еусебио Сакристан, който бе помощник на Франк Рийкард, Алберт Ферер - начело на Витес в момента, треньорът на Сабадел Юис Карерас , наставникът на Хирона Раул Агне и Оскар Гарсия, който в момента също е сред треньорите в школата на Барселона.

Барса Б е на четвърта позиция във втора дивизия на Испания.