Мнимият д-р Стоянов отново измами добричлия по телефона

Вчера около 10.20 часа, в Първо РУП Добрич се тъжи 58 годишен жител на Добрич за това, че около 09.15 часа на домашния му телефон се е обадил мъж, когото гражданинът припознал за свой приятел.

Мнимият д-р Стоянов отново измами добричлия по телефона

Мъжът заявил, че е болен и се намира на лечение в болницата и ще даде телефона на лекуващия си лекар. По телефона се обадил друг човек, който представяйки се за д-р Стоянов е заявил, че приятелят му е болен от свински грип и спешно има нужда от специална ваксина, която струвала 3800 лв. В последствие според уговорката жертвата предал сумата от 2 500 лв. в гр.Добрич, пред бившето кино “Родина” на непозната за него жена. По случая се работи в условията на досъдебно производство.
    


От ОД на МВР - Добрич отново апелират към гражданите да не се доверяват на непознати лица и да се обръщат към полицията на тел 112 или 166. Когато получат обаждания с искане за пари винаги да правят обратна връзка с близките си, за да са сигурни, че преди това са разговаряли именно с тях. Да не предприемат никакви действия, преди да са сигурни, че действително техни близки искат помощ.

 

Припомняме, че подобен сценарий, при който жертва от Добрич след разговор с д-р Стоянов предава на непозната жена четирицифрена сума за животоспасяваща инжцекция за близък роднина, се случва все по-често в нашия град в последния месец.