Трима хандбалисти на Добруджа на лагер с младежкия национален отбор на България

Отборът се подготвя за квалификация за Световното първенство в Бразилия, която ще се проведе в първите дни на следващата година в Румъния.

Трима хандбалисти на Добруджа на лагер с младежкия национален отбор на България

От днес националният отбор по хандбал на България за младежи, до 21-годишна възраст, е на подготвителен лагер в Кранево. Старши треньор на тима е Светослав Божков - треньор на мъжете и юношите на Добруджа, а неговият помощник също е добричлия - Иван Иванов, който е дългогодишен вратар на Добруджа, а сега пази за Локомотив (Варна). Отговорник на всички национални отбори на България в мъжкия профил е президентът и треньор на ХК Добруджа Георги Андреев.



Общо 16 състезатели участват в лагера в Кранево. Трима от тях са хандбалисти на Добруджа - Джошкун Якубов, Златан Петров и Свилен Христов.

Подготовката в Кранево ще продължи до събота, след което младежите на България ще изиграят две контроли в Габрово срещу връстниците си от Косово.

Отборът се подготвя за квалификация за световното първенство. Тя ще се проведе между 9 и 11 януари в Питещи, Румъния. България ще срещне последователно домакините, Словения и Хърватска. Победителят в турнира се класира за Световното първенство по хандбал за младежи, което ще се проведе в Бразилия през лятото на следващата година.