Времето през почивните дни

През нощта времето ще е ясно. Вятърът и в източните райони ще отслабне. Минималните температури в Северна България ще са между минус 5° и минус 1°, в останалата част от страната до 2-3°.

Времето през почивните дни

Утре, събота, ще преобладава слънчево и почти тихо време. Но преди обяд на места в низините ще има мъгла. Максималните температури в повечето места ще са между 4° и 9°, най-ниски в Северозападна България, където има и снежна покривка, до 10°-12° на места в Югозападна България. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



И по Черноморието в събота ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, а максималните температури ще са 8-10°. Вълнението ще е 1-2 бала.

В неделя ще бъде почти тихо, с температурни инверсии. В равнинната част от страната облачността ще е разкъсана, преди обяд предимно значителна, ще има и мъгли, а след обяд ще намалява, на места и до слънчево време. В планините и припланинските райони ще бъде слънчево и топло. В началото на следващата седмица от запад облачността ще се увеличи, все още без валежи.