Определиха най-добрите спортисти и отбори на училището за шампиони в Добрич

Спортист номер 1 на град Добрич за 2013 и 2014 година Йордан Атанасов бе избран за най-добър и в СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич. Отбор на 2014 година на спортното училище е Колоездачен клуб "Добрич – 1905" - момчета.

Определиха най-добрите спортисти и отбори на училището за шампиони в Добрич

Учители, треньори и журналисти определиха най-добрите спортисти и отбори сред възпитаниците на училището за шампиони в Добрич. Номинирани бяха 23 ученици от 7 вида спорт, които през тази година спечелиха медали от национални първенства и купа България.




Първото място спечели Йордан Атанасов с треньор Жанета Георгиева. На Европейското първенство за кадети, до 17 години, 15-годишният Йордан Атанасов се класира трети, а в изхвърлянето стана втори, като постави нов европейски рекорд в движението за състезатели до 15-годишна възраст. Той е държавен вицешампион в двубоя и първи в движението изхвърляне в България при тежкоатлетите до 20 години. Освен номер 1 в училището, Йордан Атанасов бе избран и за номер 1 сред спортистите на град Добрич за 2014 година.

С равни точки боксьор и борец си поделят второто място в класацията на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич. Ивайло Йорданов спечели три първи места през тази година - на личното, на отборното първенство по бокс и за Купа България за юноши. Борецът Панайот Димитров пък стана първи на отборното първенство и втори на държавния личен шампионат за момчета.

Равенство има и на третата позиция. На нея са класирани хандбалистът Йордан Стоянов и лекоатлетът Николай Минков.

В десятката на спортното училище следват Даяна Димитрова - вдигане на тежести, Цветомир Бончев - колоездене, боксьорите Валентин Иванов и Атанас Атанасов делят шестото място, седми е колоездачът Янис Маринов, следват Женя Стоянова - волейбол, Бончо Бончев - борба, а на десетото място отново имаме равенство в точките между двама спортисти - Асен Георгиев - вдигане на тежести и Михаил Нейчев - хандбал.

Поощрителна награда за най-млад медалист се присъжда на петокласничката Сабрина Миронова – плуване, с треньор Иван Иванов. Тя спечели бронзов медал на турнира "Златна Добруджа". Припомняме, че плуването се завърне в СУ "Георги Стойков Раковски" от тази учебна година.

За отбор на годината в спортното училище бе избран КК "Добрич – 1905" - момчета, с треньор Радил Радилов - републикански шампион на италианско преследване по часовник, второ място на 2 км. писта, трето място в комплексното класиране на шосе и второ място в комплексното класиране на писта. Второто място е за Боксов клуб "Добруджа" с треньор Йордан Мирчев - републикански отборен шампион за юноши младши възраст, а трети са младежите на ХК "Добруджа" с треньор Светослав Божков, които спечелиха второ място на Купа „България” и трето място на Държавно първенство за хандбалисти до 19 г.

Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и отбори на СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич ще се проведе на 17 декември, сряда, от 11.00 часа в салона на училището.

Класираните на първо, второ и трето място ученици:




Класиране при отборите: