Продават имоти на "Тролейбусен транспорт" като празни, в тях обаче има сгради

Атанас Атанасов: Добрич загуби между 200 и 300 хиляди лева при продажбата на контактната тролейбусна мрежа

Продават имоти на "Тролейбусен транспорт" като празни, в тях обаче има сгради

Общинският съветник и областен координатор на ПП АТАКА Атанас Атанасов алармира за ново нарушение, свързано с "Тролейбусен транспорт". Касае се за представяне на документи с невярно съдържание на заседанието на Общински съвет - Добрич, проведено на 16 септември. Тогава единодушно местният парламент прие 2 имота на "Тролейбусен транспорт", с площ от 5 и 10 дка, намиращи се в близост до депото, на северния околовръстен път, да бъдат предложени на търг от дружеството. В пазарната оценка изрично е записано, че имотите са празни. При проверка на място обаче открихме, че в тях има железобетонни сгради, които въобще не са отразени, съобщи Атанас Атанасов. В тази връзка той ще отправи питане към кмета Детелина Николова на следващото заседание на общинския съвет на 16 декември.



Между 200 000 и 300 000 лева са пропуснатите ползи за Община град Добрич от продажбата на контактната тролейбусна мрежа, смята Атанас Атанасов. Според него това се дължи на завишаване на оценените на 240 000 лева ликвидационни дейности и директното намаление с 20% на втория търг. Атанас Атанасов изрази и съмнение, че замерените километри въздушна кабелна мрежа са занижени, защото те са установени от фирма, която има пряк интерес от демонтажа и продажбата.

За нас от ПП АТАКА действията на шистовите лобисти са национално предателство, коментира Атанас Атанасов активизирането на поддръжниците на добива на шистов газ в Добруджа и България през последните дни.

Вижте във видеото какво каза още областният лидер на АТАКА на днешната пресконференция: