Калина Балабанова: В отговора на кмета всъщност няма отговор на поставените от нас въпроси

В профила си във фейсбук народният представител от ПП АТАКА Калина Балабанова коментира позицията на кмета на община Добрич Детелина Николова. Ето какво написа Балабанова в социалната мрежа, която макар и избрана от Варна, се ангажира да бъде седмият депутат на Добрич:

Калина Балабанова: В отговора на кмета всъщност няма отговор на поставените от нас въпроси

Детелина Николова отговорила на сигнала ми и даже качила отговора си на сайта на общината. В основата на отговора са квалификации като "компрометирана партия" и "политически фойерверк", но не и опровергаване на фактите, които излагам в сигнала си. Нека кметицата да публикува отговорите на следните въпроси:



1. Защо пазарната оценка е възложена на фирма, която не притежава лиценз?(нарушение на чл. 22 ал.3 и чл.41 ал.2 от ЗОС и чл.37 ал.2 и чл.39 ал.1 от НРПУРОИ)
2. Защо Кметицата намаля началната тръжна цена на контактната мрежа с 20 % - от 1 200 000 лева на 960 000 лева ? Да, тя има това право според чл. 79 ал.4 от НРПУРОИ, но защо не я намаля с 5%? Това решение в изгода на фирмата или на общината трябва да бъде? (все пак има нарушение на чл. 8 ал.1 и ал.2 и чл. 11 ал.1 от ЗОС и чл.3 ал.1 от НРПУРОИ)
3. Защо г-жа Николова позволява на фирмата, спечелила търга да плати на две вноски, извършвайки нарушение като предава владението на тролейбусната контактна мрежа без да е заплатена цялата сума и като не предприема действия по обезпечаване на втората вноска. (нарушение на чл. 8 ал.1 и ал.2 и чл. 11 ал.1 от ЗОС и чл.3 ал.1 от НРПУРОИ)
4. Защо г-жа Николова не взима под внимание отявлен конфликт на интереси или по-точно обстоятелството, че изготвилия предварителната пазарна оценка, подписалият като пълномощник договор за покупко-продажба на контактна тролейбусна мрежа и извършителят на ликвидационните действия е едно и също лице - собственикът на Ел ООД град Русе Стефан Спасов Стефанов?

Когато г-жа Николова даде ясни и категорични отговори на тези въпроси и ги публикува на сайта на общината, тогава ще може да има претенции за морален облик. С лични нападки към ПП АТАКА, към мен като народен представител и към общинския съветник Атанас Атанасов, тя не само не опровергава съмненията, които всеки запознал се с тръжната документация би имал, но и уронва престижа на Институцията Кмет.

Защото г-жо Николова, Вие може да сте избрана от ГЕРБ, но Институцията Кмет не е на ГЕРБ, колкото и да работите усилено в тази посока.