Добруджа отива в Благоевград за победа

В последния си шампионатен мач за тази година Добруджа гостува на Интер-Академик.

Добруджа отива в Благоевград за победа

Срещата е от 10 кръг на мъжката А хандбална група и ще се играе на 6 декември, събота, от 14.00 часа. Във временното класиране Добруджа е на четвърто място с 12 точки от 6 победи и 3 загуби. Отборът от Благоевград пък е на последното, осмо, място и е в серия от 9 поредни загуби от началото на шампионата.




Желанията и амбициите ни в първенството са големи, затова нямаме друга алтернатива освен победа над Интер-Академик, категоричен е Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа. Единствените му притеснения за срещата са свързани с дългото пътуване до Благоевград.

Победата ще съхрани шансовете ни да се изкачим по-напред в класирането преди плейофите, защото догодина предстоят още 4 кръга от редовния сезон, а в тях имаме директни сблъсъци с преките конкуренти, коментира Георги Андреев.

В събота ще бъде изтеглен и жребият в турнира за Купата на България при мъжете. Първият кръг от надпреварата е насрочен за 13 декември, което означава, че мачът в Благоевград ще бъде последен за първенство за хандбалистите на Добруджа, но след него те може да имат още една среща през тази година.

Ето как изглежда временното класиране в мъжката А хандбална група: