Ще има ли най-сетне добруджанско лоби в парламента?

На път сме в настоящия парламент да опровергаем твърдението, че няма добруджанско лоби, заяви в отговор на журналистически въпрос народният представител от ГЕРБ Румен Иванов, по време на срещата с кметския екип днес.

Ще има ли най-сетне добруджанско лоби в парламента?

Според него показателен е фактът, че четирима от шестимата местни депутати присъстват в залата. „С хора, които не се появяват след избирането си в Добрич и няма как да седнем и да говорим с тях нито там, в парламента, нито тук. Трудно създадено, но това коалиционно управление е на база програми, които трябва да се изпълняват, подписвайки ги, ние се съгласяваме и с правенето на реформите, които ще подкрепим в народното събрание с нашия вот.  Това точно води към изграждането на такова лоби“, каза още Румен Иванов. Личната му позиция е, че представителите на една политическа сила не могат да постигнат това, което могат представителите на 4 партии. Той подчерта, че е оптимист в това отношение.



Проф. Иван Станков от АБВ заяви, че това наистина трябва да се случи и обеща максимално съдействие за изграждане на добруджанско лоби в парламента. Като член на комисиите по земеделие и околна среда и води, той ще отнесе някои от въпросите на кметския екип директно към институциите, от които зависи разрешаването им, но не е оптимистично настроен относно бюджета, който ще бъде силно рестриктивен.