Шампионът на Русия по хокей се подготвя в Албена

Шампионът на Русия по хокей на трева при мъжете - "Динамо" (Екатеринбург), пристигна на подготовка в Албена, съобщиха от курортния комплекс.

Шампионът на Русия по хокей се подготвя в Албена

По време на престоя си от 28 март до 9 април, гостите от чужбина ще проведат три контроли с националите на България. В първата проверка руснаците надделяха с 8:0, а следващите две срещи са насрочени за 6 април от 17 часа и на 7 април от 11 часа.

 

"Динамо" е първенец на страната си по хокей в зала и участник в Шампионската лига на EHF. Тимът се подготвя за новото първенство, което вече ще бъде по нова система "Пролет-Есен".

 

"В отбора на Динамо има четирима национали, които преди два месеца станаха четвърти на световното първенство по хокей в зала с тима на Русия. Хокеистите от Екатеринбург са европейски клубни вицешампиони. Те се възползваха от добрата оферта на Албена, красивата природа и прекрасния стадион по хокей, който федерацията ни е посочила като национален. Има запитване и от други чужди отбори за подготовка в комплекса. Това са дамските национални състави на Беларус и Украйна, които искат да тренират през октомври. Имаме идея да направим открит турнир по хокей "Албена къп", в който да участват клубни отбори", съобщи президентът на Българската федерация по хокей Антонио Антонов.      

 

От родната ни централа информират още, че представителният ни тим тренира край морето от 4 април. Мачовете с руснаците се провеждат на игрището по хокей на трева, което е изградено по съвместен проект между Българската федерация по хокей на трева и КК „Албена”. Отборите са настанени в петзвездния хотел "Фламинго".