Факелно шествие под наслов "България над всичко!" се проведе в Добрич

"Корман, Орхан - слуги на Ердоган" - с този възглас членове и симпатизанти на ВМРО изразиха в Добрич позицията си по актуалната политическа тема.

Факелно шествие под наслов "България над всичко!" се проведе в Добрич

За 16-та поредна година ВМРО – Добрич отбеляза с факелно шествие годишнината от сключването на Ньойския договор. На 27 ноември 1919 година в парижкото предградие Ньой страните-победителки в Първата световна война откъсват от пределите на Отечеството изконни български земи - Южна Добруджа, Западните покрайнини, Македония, Беломорска Тракия.




Стотици членове и симпатизанти на ВМРО и родолюбиви добричлии участваха във факелното шествие. Към тях се присъединиха и представители на патриотичната организация от Балчик, Тервел и Варна. Тази година събитието премина под наслов "България над всичко!".


Скандиранията "Мизия, Тракия, Македония", "Долу Ньой", "За България - свобода или смърт", "Долу ДПС", "Корман, Орхан - слуги на Ердоган" и патриотични песни огласиха центъра на Добрич.


Факелното шествие тръгна от църквата "Свети Георги" и премина по пешеходната зона на бул. "25 септември" и ул. "Независимост".


Бяха поднесени цветя на паметната плоча на полк. Борис Дрангов и на паметния кръст на загиналите за свободата на Добруджа български воини, оставили костите си край Добрич, по време на епичните боеве от септември 1916 г., който се намира в градинката до Обредния дом. Там с изпълнение на химна на България завърши традиционното мероприятие на войводите.