Времето през почивните дни

През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно, в Северна България и студено със слаб вятър от изток-североизток. Там ще има и слаби превалявания от дъжд и сняг, а в отделни райони ще се образуват и поледици.

Времето през почивните дни

Максимални температури в събота ще са между 1° и 6°. В Южна България само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде и почти тихо с максимални температури между 8° и 13°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".




Над Черноморието ще бъде облачно със слаб северен вятър. Ще бъде почти без валеж. Максималните температури ще са от 5° по северното крайбрежие, до 10° в южните райони. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В неделя ще бъде облачно, на много места ще има валежи - в Северна България от сняг, в Южна – от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните: в Северна България ще бъдат около 0°, а в Южна – между 3° и 8°. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с почти повсеместни, на места интензивни валежи. В Южна България ще превалява предимно дъжд, а в Северна България – дъжд и сняг.