Добруджа излиза за две домакински победи

Нови два мача в зала "Русалка" предстоят през тази седмица за хандбалистите на Добруджа.

Добруджа излиза за две домакински победи

След участието на Добруджа в евротурнирите и двете срещи с израелския Рамат Хашрон, сега на отбора, воден от треньорския тандем Георги Андреев и Светослав Божков, предстоят шампионантни двубои. В събота, 29 ноември, в директен сблъсък за място в плейофите жълто-зелените приемат НСА. Във временното класиране Добруджа е на четвърто място в мъжката А хандбална група с 8 точки от 4 победи и 3 загуби. НСА пък е на пета позиция с 5 точки от 2 победи, 1 равенство и 5 загуби. На следващия ден, неделя, в зала "Русалка" ще гостува Левски (град Левски). И двата мача са от 14.00 часа, а входът за зрителите е свободен.



Всички хандбалисти на Добруджа са очаровани от подкрепата на агитката в мачовете от евротурнирите, надяваме се зрителите да са останали доволни и в предстоящите шампионатни мачове отново да играем пред пълни трибуни, сподели президентът и треньор на ХК Добруджа Георги Андреев. Той допълни, че много приятно впечатлени от създадената от публиката атмосфера са били и всички в лагера на Рамат Хашрон.

Няма нови контузени хандбалисти на Добруджа след мачовете с израелския отбор.

След участието в евротурнирите, сега се пренастроиваме за мачовете от вътрешното първенство, където трябва да отстояваме позициите си, заяви Георги Андреев. Нямаме право на грешка у дома, излизаме за задължителни победи срещу НСА и Левски, които ще ни донесат важни точки в битката за класиране в плейофите, категоричен е наставникът на Добруджа. Именно място в ТОП 4 през редовния сезон и участие в решителните сблъсъци за титлата и медалите е целта на отбора на този етап от първенството.