До края на годината в Община Тервел се подават декларации за освобождаване от такса битови отпадъци

Дирекция "Финанси и местни приходи" към Община Тервел уведомява, че срокът за подаване на декларации за освобождаване през 2015 г. на част от услугите за такса битови отпадъци и декларации за определяне на ТБО за 2015 г. според количеството изтича на 30 декември 2014 г.

До края на годината в Община Тервел се подават декларации за освобождаване от такса битови отпадъци

На основание Наредбата за администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Тервел всяка година до 30 декември желаещите да заплащат ТБО според количеството на изхвърляните отпадъци подават декларация, в която се посочват броя и вида на ползваните съдове за битови отпадъци. В годишния размер на ТБО се включват 2 промила такса за поддържане териториите за обществено ползване върху данъчната оценка на имота и съответно 120.00 лв. за контейнер или 60.00 лв. за кофа, според подадената декларация.



Освобождават се от ТБО необитаемите целогодишно недвижими имоти. Собствениците им подават декларация по образец в срок до 30 декември на предходната година, които важат за следващата календарна година. Те се освобождават единствено от заплащане на такса са сметосъбиране и сметоизвозване, но не и от таксата за поддържане на териториите за обществено ползване и таксата за поддържане на депо.