Времето в четвъртък

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното за ноември.

Времето в четвъртък

През нощта в западните райони валежите ще спрат, но в останалата част от страната ще продължи да вали и в Източна България количествата ще са значителни, съобщава Агенция "Фокус".




Утре в западните райони ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания на облачността. В Източна България все още ще превалява. Ще духа умерен, в Дунавската равнина до силен вятър от запад, северозапад. Температурите ще продължат да се понижават и минималните ще са между 5° и 10°, максималните между 7° и 12°.

Над Черноморието ще е облачно и ще превалява дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури 10° -12°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 12° – 14°.

В петък ще преобладава облачно време. На места ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, но във високите полета и в Предбалкана е възможно да се примесва и със сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, северозападен, в източната половина от страната ще се ориентира от север. Понижението на температурите ще продължи, преобладаващите минимални ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 5° и 10°. През почивните дни ще е почти без валежи; повече облачност ще се задържа над източните райони, а над западните ще има разкъсвания и намаления на облачността, по-значителни и по-продължителни в събота. Сутрин ще е студено, с минимални температури близки до 0°.