Европейска седмица на устойчивата енергия в Добрич

Община Добрич ще се включи в Европейската седмица на устойчивата енергия от 11 до 15 април. С атрактивни инициативи Добрич ще даде своя принос за рационално използване на енергията.

Европейска седмица на устойчивата енергия в Добрич

Седмицата ще започне на 11 април с изложба на детски рисунки с еко материали.


 

На 12 април ще бъде обявен училищен конкурс за изработка на еко – лого на Община Добрич, с покана за участие към всички ученици без възрастови ограничения. Екологото на Добрич трябва да бъде уникално и отличително за града и трябва да носи идеите за чиста пририда и околна среда, природосъобразен начин на живот, възобновяеми енергийни източници, както и опазване на флората и фауната на региона. Проектите ще се разгледат от петчленна комисия и ще бъдат обявени на 21 април.

 

В рамките на кампанията за устойчива енергия в добричките училища ще бъдат разпространени брошури с практични съвети как да пестим енергията у дома. Предвидени са и велопоход и състезателни игри в Центъра за защите на природата и животните. Деца от училищата и детските градини ще посетят организирано Ботаническата градина в Балчик и Ветроенергийния парк «Свети Никола» с открити тематични уроци.

 

За всички добричлии Общината ще публикува анкета в официалния си сайт на тема «Основен екологичен проблем на град Добрич».