Времето във вторник

През следващото денонощие отново в равнините и низините ще бъде с мъгла или ниска слоеста облачност. На места там ще преръмява слабо. В следобедните часове ще настъпи подобрение на видимостта. Повече слънчеви часове ще има в планинските райони, където облачността ще е висока. Ще бъде почти тихо, в Североизточна България със слаб юг-югоизточен вятър.

Времето във вторник

Минималните температури във вторник ще са между 5° и 10°. Максималните от 10°-11° в районите с трайна мъгла, до 16°-17° в Предбалкана.



Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще бъде около и малко над средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. На места в сутрешните часове ще е мъгливо. След обяд ще има и временни разкъсвания на облачността. По северното крайбрежие ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда ще преобладава облачно време, на места отново с намалена видимост, възможно е да преръмява. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. В четвъртък от югозапад ще започнат валежи, предимно слаби, а през нощта ще обхванат по-голямата част от страната. В петък ще продължи да вали, като валежите ще бъдат слаби до умерени. Дневните температури ще се понижат слабо.