Откриха 18,6 кила хероин, скрити в овчарник

Шестима наркодилъри са били задържани при акция на хасковската полиция с участието на антимафиотите от няколко областни звена на ГДБОП. Те укрили в овчарник в кърджалийско село 18,6 кг хероин, увит в индигова хартия, така че да не го открие рентген. Преди това, при задържането на престъпната група, са били открити още 3,6 кила от наркотика.

Откриха 18,6 кила хероин, скрити в овчарник
Групата за разпространение на наркотици е била задържана вчера в момент на сделка с 3,2 кг хероин край Първомай, съобщава МВР. При последвалите оперативно-издирвателната работа и процесуално-следствените действия в района на кърджалийското с. Женда допълнително са намерени и иззети още 18,6 кг от същата дрога.

Наркотикът е бил укрит и маскиран в овчарник в селото.

Хероинът е бил опакован в индигова хартия, напръскана със силиконов спрей, така че да не остават следи и „стоката” да не бъде открита при преглед с рентген.

Успешната операция е завършек на едномесечно разследване на информация за внесен в страната наркотик и проследяването на „пътя” му.

Задържани са общо шестима.

На четирима от групата, които са на възраст 47, 45, 29 години, от Хасково и на 41-годишен жител на софийското село Герман, са повдигнати обвинения по чл.321 във връзка с чл.354а от НК и от страна на прокуратурата са подготвени постановления за 72-часовото им задържане. На останалите двама мъже /на 50 и 35 години/ от Хасково е наложена полицейска мярка “задържане”.

В акцията под прякото наблюдение на прокурор от Хасковската окръжна прокуратура са участвали антимафиоти от Пловдив, София, Кърджали и Хасково.