Фрегата спря победната серия на Добруджа

След 4 поредни победи в мъжката А хандбална група, добричлии загубиха от шампиона.

Фрегата спря победната серия на Добруджа

Мачът между Добруджа и Фрегата в зала "Русалка" започна добре за домакините, които поведоха с 9:4. Гостите от Бургас успяха в края на полувремето да достигнат до изравняване и след първата част резултатът бе 11:11.




Веднага след почивката приключи повторният дебют за Добруджа на новопривлечения вратар Исмет Хаджиев, който извърши нарушение извън наказателното поле и получи червен картон. Това се отрази на младия състав на домакините и опитните хандбалисти на Фрегата веднага се възползваха от психолигическото си предимство, за да натрупат аванс. В крайна сметка бургазлии, които са шампиони и носители на купата, спечелиха с 28:23.

Най-резултатен за Добруджа бе Светослав Недев с 10 гола. Джошкун Якубов се разписа 6 пъти. Антон Петров отбеляза 3 попадение. Красимир Коев вкара 2 гола, а Йордан Стоянов и Стилиян Стоянов - по 1.

Така след петия кръг в мъжката А хандбална група едноличен лидер с пълен актив от 10 точки е Спартак (Варна). Следват Добруджа и Фрегата с по 8, а Локомотив (Варна) е на четвърто място с 6.