Легендите на Добруджа спорят с Левски за класиране на финала

През тази седмица бяха излъчени и последните зонални първенци в първенстото по футбол за ветерани, след което станаха ясни и полуфиналните двойки.

Легендите на Добруджа спорят с Левски за класиране на финала

Шампионът на Североизток Добруджа ще има за съперник победителя в Югозападна България - Левски (София). Първият мач е на стадион "Дружба" в Добрич - на 29 октомври, след което ще се изиграе и реванш в столицата.



През този сезон в отбора на ветераните на Добруджа личат имената на легендите Светльо Петров, Дидо Божилов, Светльо Кръстев, Ради Вардаров, Вальо Пейчев, Румен и Стефан Славови, Атанас Стефанов - Баницата, Митко Василев, Филип Флоров и други. Левски също разчита на звездна селекция, като при успеха над Витоша (Бистрица) за сините са играли Даниел Боримиров, Топузаков, Георги Иванов, Телкийски, Пажин, Мариян Христов и още много класни футболисти от близкото и по-далечното минало.

Съперници в другия полуфинал от републиканското първенство по футбол за ветерани са Ботев (Пловдив) и Манастирище. Отборът от едноименното врачанско село в сряда спечели с дузпи срещу Етър с Бончо Генчев и Илиян Киряков на финала в зона Северозапад.