Времето в неделя

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Минималните температури, в повечето места, ще са между 6° и 11°.

Времето в неделя

Утре, неделя, сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня над Западна България ще се установи слънчево време. Повече облачност ще се задържа над източната половина от страната, но ще бъде без валежи. Максималните температури ще са между 18° и 23°.



Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщава Агенция "Фокус".

Над Черноморието в неделя ще има и слънчеви часове, но през по-голямата част от деня ще преобладава облачно време. Почти тихо. Максималните температури ще са 18° – 19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В началото на следващата седмица ще остане почти тихо. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. По-късно през деня ще се установява слънчево време, с временни увеличения на облачността. Температурите ще се задържат без съществена промяна. В сряда ще се появи западен вятър, а температурите слабо ще се повишат.