Синтия Недялкова: Нека излезем да защитим честта си на Народ и Нация!

Статия на Синтия Недялкова от Гражданска инициатива за борба с хидравличния разрив във връзка със световния ден за борба с фракинга и TTIP - 11 октомври. В Добрич протестът е в събота, от 10 часа, пред храм "Свети Георги".

Синтия Недялкова: Нека излезем да защитим честта си на Народ и Нация!

Пътят към ада е постлан с добри намерения
Трансатлантическо Търговско и Инвестиционно Партньорство

Защита на инвеститорите, недискриминационно третиране на инвеститорите, справедливо и равноправно третиране и т.н. и т.н. - добре звучи, нали? Но какво стои зад тези така добре звучащи послания? Корпоративни интереси, корпоративни интереси и пак корпоративни интереси!         



Какво представлява в своята същност ТТИП? Премахване на регулации в страните от ЕС и уеднаквяване на стандарти с тези в САЩ!

Защо това е опасно? Защото при премахването на „регулативните” бариери пред трансатлантическите „партньори”, инвеститори, падат всички бариери, с които гражданите на ЕС са постигнали по-добро качество на живот! Падат бариерите пред ГМО продуктите и културите! Падат бариерите пред патентоването на гени, включително и човешки!     

Това би означавало по-слаби и удобни за заобикаляне правила по отношение използването на химикали, свързани с рака на гърдата, аутизма и безплодието – бисфенол и глифосат, както и вредните за пчелите неоникотиноиди на Байер и Саджента, понастоящем временно забранени от ЕК.     

Благовидната думичка „уеднаквяване” на стандартите за хранителните продукти, означава премахване на Европейските стандарти върху храните, отнасящи се до обработване на пилета с белина, съдържание на хормона на растежа във вносното говеждо месо, както и на месо, произведено чрез други стимуланти на растежа.

Не на последно място това означава падане на бариерите пред използването на токсични химикали, използвани в земеделието и в технологията хидрофракинг!

Един от най-неприемливите за мислещия човек факт е, че това така наречено търговско споразумение се подготвя на тъмно. Преговорите се водят при закрити врата! Клаузите на споразумението за Трансатлантическото Търговско и Инвестиционно Партньорство (ТТИП), са класифицирани като  „държавна тайна” от страните участнички. И важно, забележете, кой се ползва с привилегирован достъп до тези секретни документи: няколко стотин корпоративни лобисти, конституирани като  „търговски съветници”!

И още нещо изключително стряскащо и будещо огромно възмущение сред хората по света, е именно органът, който ще раздава „справедливост” при възникнали спорове между държави и корпорации! Това е така наречения „търговски трибунал”, който се състои от три члена! Тричленен състав от корпоративни адвокати ще може с лекота да осъди правителства на засегнати страни в едноинституционално производства без право на обжалване! Тричленки! Сталин умря, да живее Сталин! Само, че прероден в САЩ!

Тогава, скъпи съграждани, Шеврон, Парк Плейс Енерджи, Монсанто и който друг си поиска да своеволничи, за да не кажа да дерибейства по земите ни, ще осъди бедната ни държава за пропуснати ползи за милиарди долари! Тогава ние сами ще трябва да платим унищожението си!

Затова, народите в целия свят, хората като нас, се надигат на общ протест на 11.10.2014г. срещу наглото посегателство върху живота и здравето ни! Защото, ако допуснем това да се случи, местните законодателства, колкото и слаби да са те, окончателно се обезсилват и започва да властва БЕЗНАКАЗАНОСТТА!

За наше огромно съжаление, отново „родни политици” подкрепят това изобретение на наглостта: Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТТИП) между ЕС и САЩ, се подкрепя от Миглена Кунева, както и от служебният външен министър Даниел Митов, заявено след среща с американския посланик у нас Марси Рийс.

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, бившият еврокомисар за защита на потребителите „уточни, че има някои възражения срещу разпоредбите за производство на храни "и не само ", но трябвало да се върви напред.”  "Тези търговски споразумения са жизненоважни за Европа и за България"- заяви Кунева.

Те със сигурност са жизненоважни за госпожа „Йес”!  Може би и целият реформаторски блок са на това мнение. Може би има и други политически сили, които подкрепят, но те подкрепят, не защото това е полезно за България, а защото това е полезно за техните чорбаджии в странство и за тях самите! Каква прекрасна възможност под прикритието на „Евро атлантически” ценности да се натрупа още капитал?! Това е тъй нормално в най-корумпираната страна в Европа, която за съжаление се нарича България!       

Аз съм убедена, обаче, че общата воля е по-силна от наглостта на продажни политици и волята на човеконенавистни корпорации!

Да спрем това поредно посегателство върху независимостта и живота ни! Призоваваме органите за национална сигурност да застанат зад гражданската съвест и да си свършат работата, а политиците да разберат веднъж завинаги каква е волята на този, които ги избира и на кого трябва да служат! Безхаберието, подкупността и продажността не се толерират от тези, които онзи ден се разхождахме до урните и от тези, които, от отвращение към политическия цинизъм, не си и направиха труда да излязат от домовете си!     

Скъпи сънародници, да излезем да защитим честта си на Народ и Нация! Ние не сме за продан! А медиите, тези, които имат кураж и смелост нека информират за протестите в различни градове на България и нека отразят събитията, защото гласът на обикновения човек може а бъде чут само благодарение на тях! А този глас трябва да се чуе в ЕК, както и в САЩ! Ние сме част от европейското семейство, приятели, и нашите братя и сестри от Европа ще демонстрират накърненото си чувство за справедливост и желанието си за достоен живот! Всички заедно ще се справим с наглостта!

Синтия Недялкова - Гражданска инициатива за борба с хидравличния разрив