Няма да се спира учебният процес в Софийския университет

Няма да се преустановяват учебните занятия в Софийският университет „Св. Климент Охридски". От понеделник до сряда ще бъде затворен символично главният вход на университета. Това стана ясно на днешната пресконференция в Ректората, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. В сряда, след заседанието на Министерски съвет, ще бъде решен по-нататъшният ход на протестните действия, съобщи ректорът на Алма Матер проф. Иван Илчев.

Няма да се спира учебният процес в Софийския университет

Това решение е било взето днес на провелия се академичен съвет, като за него са гласували 21 от общо 24-мата участващи. Повече информация относно евентуалното преустановяване на занятията ще има след разговорите и решенията на МС, заяви Илчев. Ректорът на Алма Матер допълни, че погледът не бива да се фокусира върху Ботаническата градина, която е само повод да се поставят въпроси за организацията и финансирането на висшето образование в България. Основна част от учебните заведения са публична собственост.


 

Илчев уточни, че благодарение на приходите от Ботаническата градина в Балчик се издържат останалите ботанически градини в страната, като постъпленията за 2010 г. възлизат на 850 000 лв., която сума е почти равна на разходите за поддържането на градината.

 

Припомняме, че вчера беше обявено, че Софийският университет затваря в понеделник