Времето в сряда

През по-голямата част от следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На отделни места ще превали слаб дъжд. Значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в следобедните часове над Източна България и югозападните райони.

Времето в сряда

Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от изток-североизток. Минимални температури между 11° и 16°, максимални – между 15° и 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври – слабо ще се повиши.

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще бъде значителна, след пладне ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максимални температури на въздуха 17°-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и в по-голямата част от страната ще намалява. По морския бряг ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните между 17° и 22°. В петък и събота ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин ще е хладно, а през деня топло.