Моуриньо не се притеснява за формата на Азар

Старши-треньорът на Челси Жозе Моуриньо вярва, че слабите изяви на звездата Еден Азар в мача срещу Астън Вила от края на седмицата са единичен случай и той отново ще даде всичко от себе си в предстоящите мачове на лондонския гранд.

Моуриньо не се притеснява за формата на Азар

23-годишният белгийски национал бе един от ключовите играчи на „сините“ през изминалия сезон и благодарение на показаните отлични резултати, той подписа нов договор с клуба, като сложи край на спекулациите за преминаване в тима на френския ПСЖ или европейските шампиони Реал Мадрид. Самият Азар заяви, че една от личните цели в професионалната му кариера на „Стамфорд Бридж“ е да спечели „Златната топка“ и да облече фланелката с номер 10, носена от неговия идол Зинеди Зидан.



При запитване относно представянето на опитния плеймейкър по време на победата с 3:0 над Вила, Моуриньо заяви пред журналистите в английската столица:

Да, съгласен съм, че Азар игра под нивото на своите възможности. Нямам представа от какво се нуждае, само знам че със сигурност трябва да подобри своето представяне. Еден започна сезона изключително добре и изигра няколко много силни мача. Смятам, че това е единично явление и няма да се повтори в предстоящите срещи. Не искам да правим излишни драми от тази среща и аз не съм притеснен за неговата форма в бъдещите мачове.“

Очаква се португалският стратег отново да заложи на Азар в предстоящия сблъсък на Челси със Спортинг Лисабон от груповата фаза на Шампионска лига в началото на тази седмица. Повече информация за предстоящите срещи от най-комерсиалният евро турнир може да намерите тук. Моуриньо се надява да може да включи в състава и Диего Коща за гостуването в Португалия, но всичко зависи от това дали опитният нападател ще успее да се възстанови напълно от контузията в областта на ахилеса.

Слабото представяне на Азар не се дължи на натрупана умора от участие във финалите на Световното първенство по футбол през лятото, но бразилците Оскар, Рамирес и Уилям, както и германския национал Андре Шурле все още се възстановяват от тежките мачове в страната на кафето. По този повод португалският стратег допълни:

„Никой от тях нямаше достатъчно време за да участва пълноценно в предсезонната подготовка на отбора и да започне тазгодишната кампания на тима във върхова спортна форма. Те се възстановяват стъпка по стъпка и скоро ще успеят да се представят подобаващо на интензитета на мачовете във Висшата лига и евро турнирите.“

Оскар се разписа в мачовете срещу Болтън и Астън Вила, като успехът на „сините“ им гарантира първото място във временното класиране на Висшата лига. Бразилецът смята, че страхотните качества и умения на Коща влияят положително на преставянето на целия тим. По този повод той заяви:

Разликата между предишния сезон и този е, че вече имаме в състава си Диего Коща, а Диего определено умее да бележи голове. Той знае, че трябва да продължи със силните си изяви за Челси до края на сезона за да бъдем успешни във всички турнири.“

Челси притежават едно от най-резултатните нападения от началото на тазгодишната кампания, след като са отбелязали цели 19 гола в едва шест изиграни мача до този момент.