Времето в събота

В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще е намалена. В североизточните райони ще има временни увеличения на облачността. Следобяд по-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще има над западната половина от страната, където на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от изток. Максимални температури между 24° и 29°, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в събота

Над Черноморието в събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в сутрешните часове, по-значителни над северната част. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са 25°-26°, температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.



В неделя над Западна България облачността ще е предимно значителна, с валежи. Над Източна ще има временни увеличения на облачността, но вероятността да превали е малка. Дневните температури ще се понижат с 1-2 градуса. В понеделник и вторник ще бъде предимно облачно, с валежи, на повече места в Западна и Южна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде предимно слаб, в източните райони - умерен. С него ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат още – преобладаващите максимални ще са между 19° и 24°. На места в Западна България има условия за значителни валежи, съобщава Агенция "Фокус".