Времето в сряда

През нощта вече ще е без валежи, а облачността ще намалее. Утре сутринта на места в низините ще има мъгли, преминавайки преди обяд в процеса на подобрение на видимостта в слоеста облачност.

Времето в сряда

По-късно през деня с по-значителна облачност главно над Западна България и планините, но ще остане почти без валежи. Временно увеличение на облачността ще има и по Северното Черноморие. Вятърът през деня ще е слаб от изток. Дневните температури ще са предимно между 25° и 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Временни увеличения на облачността ще има главно по Северното Черноморие. Вятърът ще е слаб от изток. Максимални температури 24°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението ще е 1-2 бала.

През следващите дни ще духа слаб източен вятър. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд и над западните райони. Там ще има и слаби превалявания, на повече места в петък и събота. Над останалата част от страната облачността ще намалява до предимно слънчево време. Ще е все още топло с максимални температури между 24° и 29°. Сутрин на места в низините видимостта ще е намалена.