Времето в следващите дни

Утре, неделя, облачността над много райони ще се разкъса, на места и ще намалее. Значителна ще остане през целия ден над Югозападна България, където все още ще има превалявания. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Максимални температури между 23 и 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Над Черноморието утре облачността ще се разкъса. Валеж е малко вероятен. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максимални температури 25-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3, по южното крайбрежие и 4 бала.

През новата седмица ще настъпи относително подобрение на времето – в по-голямата част от страната вече ще бъде почти без валежи, температурите слабо ще се повишат. Още в понеделник вятърът в Източна България ще отслабне и в много райони на страната ще стихне. Ще има разкъсана облачност, в следобедните часове предимно значителна. Преваляванията ще са на отделни места, главно в планинските райони на Южна България; значителни валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 24° и 29°. Във вторник и сряда дневните температури ще се повишат с още 1-2 градуса, но сутрините ще бъде хладно. Ще има повече слънчеви часове, а с краткотрайни превалявания след пладне ще бъде в отделни райони на Западна България, съобщава Агенция "Фокус".