4-ма изтрезняват в ареста – двама с мотопеди без номера, трети с кола без книжка

61 акта и 192 фиша са съставили пътните полицаи в областта за констатираните от тях нарушения през почивните дни

4-ма изтрезняват в ареста – двама с мотопеди без номера, трети с кола без книжка

На 30 август, около 20:45 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, автопатрул спира за проверка мотопед без регистрационни табели. При тестване на водача за алкохол, е установено количество от 1,65 промила в издишания от неговъздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Тервел е задържан 31-годишният С.Ю. от град Добрич.




Същата вечер, около 22:10 часа в центъра на село Каблешково, местен 34-годишен жител с инициали Л.Х. е заловен да управлява лек автомобил „Фолксваген” с 2,03 промила алкохол. На всичко отгоре се оказало, че водачът не притежава шофьорска книжка. И той изтрезнява в РУП Тервел.

10 минути след този случай, тервелски патрул спира за проверка втори мотопед без регистрационни табели. 38-годишният му водач – тервелчанин с инициали С. С. е с 2,40 промила алкохол. Задържан е в ареста за денонощие.

На 31 август, около 01:40 часа в село Кранево местен 44-годишен жител с инициали Й.Н е заловен с 2,10 промила зад волана на лек автомобил „Шевролет” с добричка регистрация. Задържан е за 24 часа в РУП Албена.

По четирите случая се работи в условията на бързо производство.