Времето във вторник

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони до умерен юг-югоизточен вятър. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над планинските и северните райони, но валежи не се очакват.

Времето във вторник

Температурите ще се повишат и максималните ще са от 27° до 32° , в София около 28°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, около обяд – временно до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26-28градуса, температурата на морската вода е 26-27градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала, на юг от Бургас до 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове. Без валежи. Ще духа умерен юг-югозападен, по високите върхове западен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 20 градуса, а на 2000 метра - около 13 градуса.

В сряда времето ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 30° и 35°. В четвъртък следобед ще има временни увеличения на облачността и привечер в югозападните райони на отделни места ще превали. В петък по-значителна облачност и условия за превалявания ще има в западните и планинските райони, а над Източна България ще бъде предимно слънчево. Температурите ще са с 3-4 градуса по-ниски.