Първи медали за плувците на Добруджа

Състезателите на СКПС Добруджа се завърнаха с 14 медала от силен турнир в Русе. Това са първите отличия за клуба, който бе създаден преди година с откриването на басейн "Русалка" и от това лято участва на националните състезания.

Първи медали за плувците на Добруджа

В края на миналата седмица на басейн "Олимпия" в град Русе се проведе плувен турнир "Александър Русев" в памет на състезателя и треньор Александър Русев. В четирите възрастови групи участниците бяха общо 140 момчета и момичета от 11 от най-силните клубове от цялата страна - Русе, Варна, Бургас, Благоевград, София, Добрич и други.



Спортен Клуб по Плувни Спортове "Добруджа" се представи със седем плувци - Димитър Радушев, Максим Михайлов, Брам Шриър, Мануела Минчева, Мирела Светлинова, Станислава Сарандева и Теодора Недева. Младите плувци от Добрич, които се подготвят в басейн "Русалка", се представиха отлично и завоюваха общо 14 медала.

Мануела Минчева се класира втора в 4 дисциплини. С 4 медала от Русе си тръгна и Димитър Радушев - 3 бронзови и 1 сребърен. 8-годишната Мирела Светлинова също записа 4 призови класирания и спечели 3 сребърни и 1 бронзов медал. По едно бронзово отличие завоюваха Максим Михайлов и Брам Шриър.

Щафетата на момичетата се класира на седмо място, а при момчетата сборният отбор от двама юноши на Добруджа и двама на варненския Черно море се нареди на четвърто място.

Треньорът в СКПС "Добруджа" Иван Иванов заяви, че е много доволен от представянето на всички свои състезатели на турнира в Русе и е щастлив от спечелените първи медали за клуба.

И докато държавните първенства при юношите и девойките за тази година вече отминаха, то на старт предстои да застанат най-опитните плувци. На 6 и 7 септември във Велинград ще се проведе републиканското лично отборно първенство за ветерани. В състава на СКПС Добруджа на този етап със сигурност ще бъдат треньорите в школата Иван Иванов и Детелина Николова, както и бившите състезатели на Добруджа (Толбухин) Ивайло Събев и Антон Гюров, който е многократен републикански шампион по плуване.