Похитителят от банката в Сливен остава в ареста

Похитителят Стефан Стефанов остава в ареста за постоянно, реши Окръжният съд в Сливен. На влизане в съда Стефан каза, че се разкайва и се надява простреляният от него охранител Станчо Станев да се възстанови.

Похитителят от банката в Сливен остава в ареста
Похитителят Стефан Стефанов остава за постоянно в ареста. Това реши на заседанието си днес Окръжният съд в Сливен с председател съдия Кънчо Жеков, който гледа мярката за неотклонение на Стефан.

Похитителят, който нахлу в клона на "Инвестбанк" в Сливен в сряда, простреля тежко охранител и държа два дни заложници, а след това се предаде, получи тежки обвинения и логично бе оставен с най-тежка мярка.

"Повдигнатите срещу него три обвинения са твърде тежки и не позволяват по-смекчена мярка като домашен арест или парична гаранция", обясни служебният адвокат на Стефан Борислав Сяров.

Окръжният прокурор Пламен Стефанов изброи обвиненията срещу Стефан - за въоръжен грабеж и опит за убийство, вземане на заложници и нерегламентирано носене на боеприпаси.

По думите на прокурора, можело да се прибавят и други обвинения за унищожаване и повреждане на банково имущество.

От държавното обвинение представиха на съда и епикриза на пострадалия охранител Станчо Станев, който е във ВМА в изкуствена кома и документ за законно притежаване на огнестрелно оръжие - пистолет "Байкал" на Стефан.

Пред съда похитителят каза само, че се разкайва за случилото се и се надява простреляният от него охранител да се възстанови.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас. Ако има жалба, то следващото гледане на мярката ще е след седмица.