Отново евромачове в Добрич, Добруджа - домакин и на двете срещи с израелците

Зала "Русалка" ще приеме двубоите между хандбалните Добруджа и Рамат Хашрон. Двата отбора се срещат на 1/16-финалите на Челъндж къп.

Отново евромачове в Добрич, Добруджа - домакин и на двете срещи с израелците

Проведени са първите разговори между двата клуба, след изтегления в края на юли жребий за евротурнирите. По програма първият мач трябва да бъде на 22 или 23 ноември в Добрич, а реваншът седмица след това - на 29 или 30 ноември, в Израел. На този етап е договорено и двата двубоя между Добруджа и Рамат Хашрон да се играят в зала "Русалка". Основната причина е наложената от Европейската хандбална федерация забрана за провеждане на международни срещи в Израел от съображения за сигурност. При това положение съперникът е склонен да играе два пъти в Добрич, вместо да домакинства на неутрален терен. Въпреки че при организирането на двата мача, разходите на ХК Добруджа се увеличават, отборът се надява да срещне нужната подкрепа и да намери необходимото финансиране, за да може да зарадва верните си фенове с две срещи от евротурнирите в Добрич. Това ще повиши и шансовете на жълто-зелените за краен успех и класиране в следващия етап на надпреварата. Договорката между двата отбора трябва да бъде потвърдена от ЕХФ, за да стане факт добрата новина за феновете на спорта в Добрич.



Първата тренировка на мъжкия състав на ХК Добруджа е насрочена за 23 август. Първият кръг на първенството е предвиден за 20 септември. Съставът на Добружда се запазва - няма напускащи или привлечени хандбалисти засега.

Припомняме, че хандбален клуб Добруджа ще участва в евротурнирите за десета поредна година. Отборът неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Челъндж къп тимът от Добрич записа най-успешната си кампания в Европа - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.