Публично обсъждане на нова наредба за синя зона

Община град Добрич обявява публично обсъждане на проект на Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич. Мнения и предложения могат да се изпращат до 25 април 2011 година на адрес dobrich@dobrich.bg.

Публично обсъждане на нова наредба за синя зона

Секретарят на Община Добрич Румен Русев съобщи за www.dobrichonline.com, че публичното обсъждане на новата наредба за синя зона е обявено с цел да не се губи време, ако ВАС отмени старата наредба.



 

Делото за законосъобразността на платеното паркиране в централната част на Добрич се гледа на 23 март във Върховния административен съд. Той ще се произнесе в срок от един месец след заседанието. Административен съд - Добрич отмени синята зона, а ВАС определи действието на наредбата да спре до окончателното решаване на казуса.

 

Новата наредба е съобразена със забележките на магистратите, коментира Румен Русев. Той дабави, че новото предложение за синя зона в Добрич може да бъде внесено за гласуване още на априлската сесия на Общински съвет - Добрич, ако ВАС отмени старата наредба.

 Необходимостта от въвеждането на „синя зона" е обусловена от съществуващите сериозни проблеми с трафика и затрудненото паркиране, както и с организацията на движението, отнасяща се до зареждането на големия брой магазини, местодомуването на пътни превозни средства по улични платна в централната градска част, тротоари, плочници и зелени площи на територията на гр. Добрич, се казва в проекта. Планирани са да бъдат въведени 400 паркоместа, от които 200 паркоместа за синя зона; 80 паркоместа за служебен абонамент; 120 паркоместа за живущите в района. Пълния текст на проекто наредбата може да намерите на сайта на Община град Добрич.