Нов ловен дом строят в Добрич

Със заповед на министъра на земеделието исканият от Ловно-рибарско дружество - Добрич имот се изключва от горския фонд и може да бъде закупен от сдружението, съобщи председателят му Илия Михайлов.

Нов ловен дом строят в Добрич

Нов ловен дом ще бъде изграден в местността Кобаклъка край Добрич. Идеята съществува от 5 години и вече има зелена светлина за реализирането й. Това съобщи на пресконференция Илия Михайлов - трети мандат председател на Ловно-рибраско дружество - Добрич. То е едно от най-големите в страната - с 34 дружинки с над 1000 ловци от 18 до 80-годишна възраст. 8 от членовете на сдружението, което ловува на територията на община Добричка, са жени.



Със заповед на министъра на земеделието Димитър Греков от 31 юли 3 дка в местността Кобаклъка се изключват от горския фонд и се предоставя възможността на ЛРД - Добрич да ги закупи.

Новият ловен дом ще се построи в най-кратки срокове и ще е готов до 25 септември 2015 година, съобщи Илия Михайлов. В изграждането му ще се инвестират над 100 000 лева. Ловният дом ще е с площ от 220 кв.м. и ще включва предверие, зала с 40 места, кухненски бокс, две спални, външно барбекю и други. Идейният проект е дело на арх. Валентин Славов. В рамките на тези 3 дка се намира стрелбището за подготовка на ловците, а в бъдеще се предвижда в имота да се изгради фазанария.

Новият ловен сезон 2014/2015 година ще бъде открит от всички дружинки в региона на 9 август, събота. Заради пороите обаче се очаква популацията на пъдпъдъци да е намаляла.