19-годишен нападател с два гола при дебюта си за Добруджа

Добруджа започна сезона с драматично равенство в мач с 3 гола в последните 5 минути, Атанас Илиев отбеляза на два пъти при дебюта си за жълто-зелените, Станимир Андонов асистира за попаденията, Ники Радомиров спаси дузпа.

19-годишен нападател с два гола при дебюта си за Добруджа

В мач от първия кръг на Б група Добруджа и Ботев (Враца) завършиха 2:2 пред около 750 зрители на стадион "Дружба" в Добрич.



Домакините започнаха по-активно срещата и в 5 мин. удар на Иван Цачев разтресе гредата. Въпреки превъзходството на добруджанци, най-интересното положение през първата част бе пред тяхната врата. В 37 мин. Дарко Савич изпълни отсъдената доста пресилено в полза на Ботев дузпа, която обаче бе спасена с вещина от вратаря на Добруджа Николай Радомиров.

С далечен удар в 73 мин. Цветомир Ангелов откри за гостите от Враца. Добруджанци се вдигнаха на щурм и в 87 мин. златната резерва Атанас Илиев засече майсторски центрирането на Станимир Андонов, който също влезе в игра в края на срещата. Само 2 минути след това Ботев отговори с добра атака, завършена отблизо от Тихомир Найденов, който изведе своя отбор отново напред в резултата. Тове не сломи жълто-зелените, които веднага повториха печелившата комбинация - пробив по левия фланг на Станимир Андонов и пас към Атанас Илиев, който отново показа изключителния си голов нюх и отбеляза за 2:2.

В добавеното време централният защитник на домакините Николай Христозов получи директен червен картон за грубо нарушение в центъра на терена.

След последния съдийски сигнал футболистите на Добруджа бяха изпратени от публиката с бурни аплодисменти за показаното мъжество.